| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
|
Temat jest ogólnie znany. Od meczu PP w Bydgodzczy władze walczą z kibicami. Ile osób-chuliganów w Bydgoszczy zostało złapanych? Chociaż jedna? A gdzie tam, lepiej zamykać stadiony. Ok, zamknięto stadiony w Poznaniu i na Łazienkowskiej - jednorazowy wyskok pod publiczkę. Ale "zwalczanie chuligaństwa trwa dalej". Zamykane będą kolejne stadiony. Do końca sezonu w całej Polsce żadnego wyjazdu kibiców na mecz. Dokąd posunie się ta chora polityka? Nie mogą znaleźć winnych? Winni są tuż obok - to m.in. policjanci, którzy nie potrafili opanować wandali. A może nie chcieli? Nie wiem co o tym myśleć, ale jak dalej tak pójdzie, to będziemy mieli nędzną ligę bez kibiców. BRAWO!
| |
| | |
| dawidex44 upija się dzisiaj na koszt: | ferdasss (05-12-2011)
|
| | #2 |
|
Zamykanie i straszenie zamykaniem stadionów, niewpuszczanie kibiców na wyjazdy i podobne kary są karami czasowymi. Zamkną jeden stadion na 2 kolejki, nie wpuszczą kibiców na stadion na 2 mecze, a potem?? Czy to w ogóle coś rozwiązuje? Za miesiąc media ucichną, liga się skończy i wszystko wróci do "porządku".
| |
| | |
| AAA444 upija się dzisiaj na koszt: | ferdasss (05-12-2011)
|
| | #3 |
|
Nie rozumiem tego, że szeroko pojęta władza + policja nie są konsekwentni. To mnie najbardziej denerwuje! Brak konsekwencji! Jeśli ktoś dostaje zakaz stadionowy to po ch*j policja pisze pismo do organizatorów (czy kogoś tam) że taka osoba może dostać bilet na mecz? To jest chore! Wiem, że nie na miejscu jest porównywanie polskiej piłki i angielskiej ale niech wszyscy się przyjrzą jaki tam jest spokój na każdym jednym meczu (w sensie: żadnych bójek). Kibice siedzą właściwie tuż za boczną linią i mają "bezpośredni kontakt, styczność z meczem". Nie ma żadnych siatek ochronnych czy barier, pod koniec meczu naokoło profilaktycznie rozłażą się stewardzi i jest spokój! Jak było na wyspach kilka lat temu? Jak jest teraz? Dla czego nie możemy brać z nich przykładu? (przynajmniej w tej kwestii bo opłacanie głowy państwa to już inna sprawa ) Na dodatek wszędzie są bilety imienne co wydaje się bardzo dobrym rozwiązaniem. Jakie jest Wasze zdanie?P.S.Nie chodzę na mecze z obawy o własne zdrowie i życie. To jest główny powód! Nawet na turnieju charytatywnym nie jest bezpiecznie o czym sam się przekonałem ;/
__________________ ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez ferdasss ; 05-12-2011 o 21:40 | |
| | |
| | #5 |
| Zamykanie stadionów, czy też nie wpuszczanie kibiców gości jest totalnym nieporozumieniem, w taki sposób nigdy nie będzie spokoju na stadionach. Władza idzie tylko i wyłącznie na łatwiznę - będziecie rozrabiać będziemy wam zamykać stadiony. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem czemu za zdecydowaną mniejszość jaką są pseudokibice mają cierpieć prawdziwi fani futbolu. Równie dobrze kiedy policja złapie pijanego kierowcę zamknijmy wszystkie drogi...Metoda na walkę z pseudokibicami jest bardzo prosta. Każdy klub ma kartę kibica z zdjęciem, danymi osobowymi i jak będzie rozrabiać to już na żaden mecz nigdy nie wejdzie. W przeszłości po zadymach też stadiony były zamykane, widać z jakim skutkiem...
__________________ ![]() ![]() ![]() Duża ilość moich nagrań sportowych w jednym miejscu, polecam! BitShare FreakShare Turbobit Proszę o nie robienie reuploadów moich nagrań! Można kopiować moje linki na inne fora/strony. | |
| | |
| ElKoyote upija się dzisiaj na koszt: | dawidex44 (05-13-2011)
|
| | #6 |
|
zamykanie stadionów po kibolskich rozróbach jest jak gaszenie pożaru wódką Ja też się czuje pokrzywdzony, bo miałem ochotę obejrzeć transmisję z meczów Legia-Korona i Lech-Górnik, ale jak miałem oglądać mecz bez kibiców, gdzie słychać tylko rozmówki piłkarzy i trenerów w stylu 'kurwa twoja była, kurwa' to ja dziękuję. | |
| | |
| | #7 |
|
Może mi ktoś powiedzieć za co stadion Widzewa został zamknięty? Za race które dają wspaniałą oprawę podczas meczu?
__________________ | |
| | |
![]() |
| Tagi |
| kibicami , walka , władz |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |