| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
|
Być może był już taki temat ale ciekaw jestem waszej opinii nt. sportu ,w zasadzie głównie piłki nożnej relacjonowanej w tv. Która stacja wg was najlepiej to robi ,opinie o komentatorach ,jakości i ogólnym przekazie. Może ja zacznę ,gdyż moim zdaniem najlepiej to robi canal+. Jakość przekazu jest świetna ,pokazuje najlepsze ligi (głównie hiszpańską i włoską czyli moje ulubione). Moi ulubieni komentatorzy to Tomek Smokowski ,J.Laskowski i Andrzej Twarowski ,a eksperci to Nahorny ,Mielcarki i Węgrzyn. Poza c+ moim zdaniem na drugim miejscu obecnie znajduje się Orange Sport który zrobił naprawdę dużo postęp i w mojej opinii przynajmniej jeśli chodzi o piłkę przegonił już Polsat jednak trochę komentatorzy mi w nim przeskadzają. Co do Polsatu uważam ,iż Mateusz Borek i Kołtoń to para bardzo przereklamowana i obecnie poza LE nie mają nic do zaoferowanie ,podobnie jak nsport który poza LM raz na 2 tygodnie niczego nie transmituje. Natomiast TVP już w ogóle nie jest konkurencją do powyższych. Największym nieporozumieniem w tvp jest nieustanne promowanie Jasiny na komentatora numer jeden ,który tak naprawdę jest ciężki do strawienia. Trochę się rozpisałem mam nadzieje ,że temat wyda się interssujący i ciekaw jestem waszych opinii. Pozdrawiam. | |
| | |
| | #2 |
|
No dokładnie, ja bardzo lubię canal +. i jest to dla mnie nume jeden absolutny w naszym kraju. Wprowadzają nowe trendy, np. Szymkowiak komentujący z poziomu murawy, czego inne telewizje jeszcze nie robiły, transmisja 3D, nieważne że mało ludzi mogło to obejrzeć przez brak odpowiedniego odbiornika. Czy np. SpiderCam, ostatnio zastosowany na Lech - Wisła, naprawde zwiększają jakość przekazu. Nie wyobrażam sobie, aby Canal + miał nie zgarnąć praw do Ekstraklasy. Jedynego komentatora którego nie trawię, w canal +, jest Edward Durda. Swoją drogą warto się zastanowić jakim cudem on tam się jeszcze trzyma. Canal + bryluje też jeśli chodzi o Ligę + Extra. W mojej opinii to magazyn, który ciągle zwiększa swój poziom, który i tak jest wysoki. Z komentatorów innych stacji, bardzo cenię Sergiusza Ryczela, z Nsport. Jego komentarz jest zawsze energiczny, żywiołowy, i daje meczowi świetną atmosferę. Jeśli chodzi o Tvp, to bądzmy szczerzy, ale większośc ludzi tam się po prostu nie nadaje. Szanuję tylko pana Darka Szpakowskiego, bo choć trzeba przyznać, że robi masę błędów, to i tak jego głos kojarzy mi się z dobrymi czasami Polskiej piłki, i spontaniczną radością. Z polsatu swój poziom trzyma przemysław Pełka. Lubie też Duet Borek & Kołtoń, choć rzadko ich słychać, ale maestrią jest dla mnie Komentarz Borek & Boniek. To tyle ode mnie.
__________________ ![]() Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym - Lechia Gdańsk | |
| | |
| aichel15 upija się dzisiaj na koszt: | bozo777 (11-16-2010)
|
| | #3 |
|
Wiadomo Canal+ to najlepsi komentatorzy i eksperci. Laskowski, Smokowski, Twarowski, Wolski i Rosłoń to moim zdaniem najlepsi komentatorzy tej stacji. Jeżeli chodzi o ekspertów to Węgrzyn, Mielcarski, Nahorny, Orłowski i Lipiński to moi ulubieńcy. Nie trawie natomiast Labogi, Durdy i Dębińskiego szczególnie tego ostatniego (strasznie się wydziera kiedy padają gole) choć to oczywiście moje zdanie.Szkoda, że reporterką przy meczach ekstraklasy nie jest już Daria Kabała. ![]() Nadal moimi ulubionymi komentatorami pozostają Darek Szpakowski i Włodek Szaranowicz mimo, że popełniają błędy językowe to bardzo emocjonują się komentując. Nie zapomnę finału LM w 2005 roku i radość Szpaka kiedy Jerzy Dudek bronił karne. Z Polsatu komentatorzy najlepiej powinni komentować sami bez ekspertów typu Kołtoń, Kowalczyk czy Strejlau bo ta trójka po prostu rozbija emocje. Zgodzę się z kolegą wyżej, że Borek i Boniek to zgrany duet i fajnie komentowali finał LM w Madrycie i SP w Monako. Podsumowując Pełka, Borek i Iwanow(Bożydar powinien też często prowadzić studia przed meczowe i różne gale jak np. Gala tygodnika "Piłka Nożna") to najlepsi ww stacji. Kończąc moją wypowiedź chciałbym wyrazić swoje zadowolenie, że TVP Sport ma lige Szkocką to dobry ruch choćby ze względu na Old Firm Derby i mam nadzieje, że więcej wydarzeń sportowych będzie na stacjach ogólnodostępnych a i poziom komentatorów będzie zadowalający bo słuchanie Labogi, Durdy, Dębińskiego, Basałaja, Jońcy czy Kalinowskiego jest wielką udręką, nie będę wspominał o największym polskim komentatorze <sarkazm> zdobywcy w 2009 i 2010 Telekamery (co ciekawe teraz też jest nominowany, ciekawe za co, na pewno nie za osiągnięcia dziennikarza sportowego w bieżącym roku roku) mowa oczywiście o Kurzajewskim. To tyle z mojej strony. Ostatnio edytowane przez bozo777 ; 11-16-2010 o 17:40 | |
| | |
| bozo777 upija się dzisiaj na koszt: | aichel15 (11-16-2010)
|
![]() |
| Tagi |
| sport , telewizji |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |