| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
![]() - Zbliżające się Euro 2012 to dobry moment by odświeżyć znak PZPN tak, by stał się atrakcyjny dla mediów, kibiców i sponsorów - uzasadniał zmianę prezes związku Grzegorz Lato. Według dyrektora departamentu spraw zagranicznych, marketingu i public relations Piotra Gołosa nowe logo ma nawiązywać do takich wartości, jak dynamizm, otwartość i profesjonalizm. - Symbolika orła jako pierwiastek narodowy była elementem obowiązkowym, a kolory nawiązują do poprzedniego logo - dodał Gołos. Jak wyjaśnił, przy opracowaniu nowego logo korzystano z wzorów zagranicznych, symboli, które do tej pory towarzyszyły PZPN oraz elementów ze stylistyki graffiti czy tatuaży. - W czwartek zobaczyliśmy efekt kilkumiesięcznych prac, poprzedzonych szeregiem badań marketingowych, które przysporzyły nam wiele ciekawych wniosków. Zmiana logotypu ma służyć również naprawie wizerunku związku i odzyskania zaufania społecznego - zaznaczył. Wraz z logiem zaprezentowano hasło, które ma symbolizować PZPN: "Łączy nas piłka". W najbliższym czasie związek będzie musiał wymienić m.in. wszystkie materiały promocyjne, papier firmowy, wizytówki pracowników, banery stadionowe. - Ale to też okazja, by ruszyć z nowymi programami marketingowymi, zaprezentować nowe produkty, podnieść wartość marketingową naszych rozgrywek - przyznał Gołos. - O kosztach przedsięwzięcia przedstawiciele PZPN nie chcieli rozmawiać. - To tajemnica handlowa. Oczywiście pewne koszty ponieśliśmy, ale damy sobie radę - zamknął temat Lato. - Mam nadzieję, że pod nowym logo PZPN i reprezentacja odniosą sukces. Teraz może budzić kontrowersje, ale tak samo było w przypadku symbolu Euro 2012. Niektórzy na początku krytykowali, a teraz się zachwycają. W przypadku znaku PZPN też trzeba trochę czasu, by ludzie się oswoili - dodał szef związku. - Ile osób, tyle zdań. O gustach się nie dyskutuje, więc pewnie jednym logo będzie się podobać, a innym nie. Najważniejsze moim zdaniem, by po prostu było fartowne, przynosiło reprezentacji szczęście - podkreślił kadrowicz Franciszka Smudy Adrian Mierzejewski.
__________________ ![]() ![]() ![]() Za dobrą pracę zawsze stawiam piwo Proszę użytkowników o nie pisanie na PM z prośbą nagrania Nie nagrywam bo nie mam takiej możliwości | |
| | |
| | #2 |
|
Mnie osobiscie nie obchodzi logo PZPN-u. Niech sobie bedzie jakie jest! Zle mi sie kojarzy ta nazwa i tyle. Najwazniejsze aby nasi pilkarze zaczeli grac na poziomie i abysmy nie musieli sie wstydzic za nich! I fragment najpopularniejszej piosenki pilkarskiej na stadionach: "PZPN PZPN j.... j..... PZPN!" Kto tego nie zna Pozdrawiam!
__________________ Niedostępne nigdzie wcześniej! Pliki z Ronaldo9! Cala jego kariera! Łącznie ponad 20 GB materiałów!! ZAPRASZAM! http://allgoals.pl/pi-karze/117416-r...o-de-lima.html Archiwum Reprezentacji POLSKI!!!!! Bramki i skróty z 400 spotkań! http://allgoals.pl/archiwum-mecze-to...-archiwum.html ![]() | |
| | |
| | #3 |
|
Logo samo w sobie o dziwo podoba mi się, ale nie oszukujmy się, to nie wystarczy by zmienić fatalny wizerunek PZPNu
__________________ ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #4 |
|
Logo jest imponujące, ale tak jak w przypadku Ekstraklasy i jego nowego loga, PZPN po prostu na tak dobre logo nie zasługuje.
| |
| | |
![]() |
| Tagi |
| dziś , logo , nowe , ono , oznaczać , pzpn |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |