| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
| Pozwoliłem sobie przygotować porównanie oferty sportowej polskich platform cyfrowych - N-ki, Cyfry+ oraz Cyfrowego Polsatu. CZĘŚĆ I - Kanaly sportowe, ktore moze kupic kazda platforma W każdej z platform dostepne sa kanaly: TVP Sport, Eurosport, Eurosport 2 oraz Orange Sport. Kanal Sportklub dostepny jest tylko w N-ce oraz Cyfrze+, w CP go nie ma. CZĘŚĆ II - Kanaly sportowe, wlasnej produkcji (na wyłączność) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowanie N-ka - coz powiedziec - Liga Mistrzów i ... tyle. Od przyszlego sezonu dolaczy Liga Europejska - narazie spedza sie czas ogladajac LM we wtorki i srody, pozniej dojda tez czwartki. Miejmy nadzieję, że chociaż N będzie robić skróty z kazdej kolejki LE, przydalby sie tez magazyny podsumowujace kolejne rundy fazy pucharowej. Sadze, ze z tym nie powinno byc problemu, akurat magazyny LM sa przygotowywane w sposob bardzo inetresujacy. Cyfra+ oferuje sport na najwyzszym poziomie - to tylko raptem cztery dziedziny sportu, ale za to transmisje stoja na wysokim poziomie pod wzgledem jakosci przekazu, po prostu najwyzsza półka. Najwiecej czasu spedza sie ogladajac sport w Cyfrze w weekendy. Cyfrowy Polsat - jakos nie jestem do przekonany do tej platformy. Oferuje ogromna ilosc roznego rodzaju sportow, jednak wiekszosci z nich, moim zdaniem nie warto ogladac. Na wejscie odstrasza golf i tym podobnego sporty - do tego nie potrafiono kupic chociazby 100% praw do Ekstraklasy. Kanal jest przeznaczony dla fanow pilki noznej II-klasy (Ligi Rosyjska, Ukrainska i Holenderska) oraz siatkowki (praktycznie wszystkie mozliwe rozgrywki FIVB oraz CEV), boksu (darowałem sobie loga) oraz pilki recznej. Sport mozna tu ogladac praktycznie kazdego dnia. Mam nadzieję, żę udało mi się przedstawić aktualna sytuacje ze sportem w polskiej TV. Pominalem celowo opisywanie kanalow ogolnodostepnych, na ktorych sprortu po prostu za duzo nie ma. Posiadam Cyfre - oprocz LM i LE w ofercie sportowej niczego mi nie brakuje. Zapraszam do komentowania i oceniania - sprobujcie sami ocenic jak wedlug was to wyglada i jaka platrofma wam najbardziej odpowiada.
__________________ ![]() Ostatnio edytowane przez Koad ; 12-29-2011 o 16:35 | |
| | |
| | #2 |
|
Ja mam Cyfrowy Polsat i powiem szczerze nic tam ciekawego jeśli o sport nie ma (przynajmniej dla mnie). Ale decyzja rodziców, nie moja. Na CP ogrom jest powtórek, zdarza się, że w ciągu dnia 3 razy leci ten sam mecz siatkówki. Jeśli już będę sam wybierał sobie platformę telewizyjną, to prawdopodobnie będzie to Cyfra+ gdzie będę miał możliwość oglądania najlepszych piłkarskich spotkań
__________________ ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #3 |
|
Jeśli chodzi o futbol - zdecydowanie Cyfra. Cyfrowy Polsat jest dobry dla fanów siatki czy piłki ręcznej. A enka - no cóż. Może dla takich amatorów futbolu, którzy po prostu oglądają praktycznie tylko LM. | |
| | |
| | #4 |
|
dawidex44-Masz Racje mam Cyfrę+ i jestem bardzo zadowolony a co do Siatki i Ręcznej to w necie się obejrzy powtórke lub ściągnie Na Cyfrze mam czego chce Mecze Lecha,Realu,Borrusi,NBA,Żużel Fajnie by było jak by na IO W Londynie Canal+Sport miał prawa to by zrobili kilka kanałów A TVP nic nie myśli mam nadzieje że na Eurosporcie będzie | |
| | |
| | #5 |
|
Oczywiście C+ jest najlepszą platformą w Polsce. Niestety nie mam, ale bardzo pragnę mieć i na pewno kiedyś mi się to uda.
| |
| | |
| | #6 |
|
C+ > reszta shitów
| |
| | |
| | #7 |
|
ja osobiście mam cp i mnie to zadowala bo piłki tak dużo nie oglądam a siatka w zupełności mi wystarcza
| |
| | |
| | #8 |
|
Ja mam Cyfrowy polsat ( sama siatka, boks i piłka ręczna - NUDA ) niestety nie moja decyzją było założenie tego czegoś . Na szczęście oglądam większości meczy na necie ;P i mam nadzieje że w najbliższej przyszłości założe sobie C+ | |
| | |
| | #9 |
|
Widze, ze wiekszosc sadzi podobnie jak ja - mamy wiec podobne poglady na sport.
__________________ ![]() Ostatnio edytowane przez Koad ; 12-29-2011 o 23:44 | |
| | |
| | #10 |
|
Canal + jest najlepszy pod tym względem, nawet F1 to jest możliwość wyboru kilku kamer. :P
| |
| | |
![]() |
| Tagi |
| oferta , platformach , polskich , porownanie , sportowa |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |