Najmilsze sportowe wspomnienia Witam!
W tym temacie chcę nakłonić Was to opisania Waszych najmilszych wspomnień związanych ze sportem.
Ja mam kilka takich wydarzeń, które zawsze miło wspominam. Najświeższe z nich to awans Chrobrego Głogów do 2 ligi. Po kilku latach marazmu, tułania się po wioskach, grania z drużynami, które często wycofywały się w trakcie rozgrywek. Tego pięknego dnia, tj. 04.06.2011r. Chrobry podejmował u siebie Dozamet Nowa Sól. Widać było od początku meczu, że tego dnia może wydarzyć się coś na co wszyscy w Głogowie czekali. "Pomarańczowo-Czarni" stanęli na wysokości zadania i zwyciężyli 5-0. Ten wynik mógł nam nie zapewnić awansu, ale nasz jedyny rywal- Ilanka Rzepin niespodziewanie przegrała na własnym stadionie z Orłem Międzyrzecz 0-3! Tego dnia były koncerty z okazji Dnia Głogowa, więc piłkarze pojawili się na scenie tuż przed koncertem "Budki Suflera". Pamiętam jak ok. 500 osób śpiewało pod sceną "Oto jest dzień, który dał nam Pan! Weselmy się i radujmy się nim!" Było wspólne świętowanie. My dziękowaliśmy zawodnikom oraz trenerom, a oni w ramach rewanżu podarowali nam koszulki. Prezydent Miasta obiecał postawić na naszym "estadio" jupitery (na które czekamy do dziś ;/) Ten sen trwa jednak dalej, ponieważ po pierwszej części sezonu jesteśmy na premiowanej awansem drugiej pozycji! Oby ten nasz głogowski "amerykański sen" trwał jak najdłużej!
Wy również opisujcie pewne wydarzenia w sposób podobny do mojego!
__________________ CHROBRY GŁOGÓW W SERCU BLAUGRANA NA PIERSI !! |