| |||||||
| Zobacz wyniki ankiety: Kto wygra Finał Ligi Mistrzów | |||
| FC Barcelona | | 15 | 57.69% |
| Manchester United | | 11 | 42.31% |
| Głosujących: 26. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
|
Już 27 maja na Stadio Olimpico w Rzymie zmierza się dwa wielkie kluby:Manchester United i FC Barcelona. Żaden z tych zespołów nie należy do moich ulubionych, więc o obiektywną ocenę nie powinno być mi trudno. FC Barcelona Bramkarz Valdes popełnia sporo błędów, ale potrafi też zagrać bardzo dobrze. Czy wytrzyma presję w meczu finałowym? Ocena:6/10 Obrona Bardzo słaba. We wczorajszym meczu z Chelsea nie zagrali Puyol i Marquez. Widać było ich brak. Gdyby snajperzy Chelsea mieli lepiej nastawione celowniki, a sędzia dostrzegał przewinienia w polu karnym w finale grałaby Chelsea. W meczu finałowym nie zagrają za kartki Eric Abidal i Daniel Alves. Ocena:4/10 Pomoc Xavi,Iniesta,Keita,Hleb-te nazwiska mówią same za siebie. Barcelona to zespół, który wymienia bardzo dużo podań. Liderem formacji jest Xavi, najlepszy piłkarz Euro 2008. Czy 27 maja w Rzymie odbierze kolejne trofeum? Ocena:9 Atak Fantastyczne trio:Henry-Messi-Eto'o. Szalenie trudno ich powstrzymać. Świetnie się rozumieją na boisku, i potrafią wykorzystywać sytuacje. Van der Sar będzie miał dużo pracy! Ocena:10 Razem:29/40 Manchester United Bramkarz Van der Sar potrafi bronić. Nie popełnia błędów i może pomóc Manchesterowi w obronie trofeum.Nie jest jednak już taki młody... Ocena:7/10 Obrona Para Vidić-Ferdinand to jedni z najlepszych środkowych obrońców na świecie.Barcelonie ciężko będzie przedostać się pod bramkę. Ocena:8/10 Pomoc Cristiano Ronaldo wspomagany przez Scholesa, Carricka i Giggsa to zabójcza broń Manchesteru. Alex Ferguson ma też Naniego, Andersona i Fletchera. Ten ostatni nie będzie mógł wystapić w finale, z powodu czerwonej kartki, którą otrzymał w rewanżowym meczu z Arsenalem Londyn za faul w polu karnym. Ocena:9/10 Atak Ferguson zazwyczaj stawia na Rooneya i Berbatova. Do dyspozycji ma też Teveza. Atak to kolejna mocna strona ManU Ocena:9/10 Razem:33/40 Podsumowanie Manchester wygra, ponieważ ma silniejszą obronę. Barcelonie nie pomoże nawet trio Messi-Eto'o-Henry. Mój typ: 2-1 dla Manchesteru Zapraszam do dyskusji!!! Ostatnio edytowane przez ElKoyote ; 05-16-2009 o 09:48 | |
| |
| | #2 |
|
FC Barcelona Bramkarz Valdes jest niestety piętą achillesową Barcy. Popełnia sporo głupich błędów. Ocena:5/10 Obrona Będzie nieźle okrojona gdyż nie zagra Marquez, Millito, Dani Alves i Eric Abidal czyli podstawowi gracze na tę formację. Będzie ona wyglądać prawdopodobnie tak Puyol-Yaya-Pique-Sylvinho którzy znacznie odstają umiejętnościami od w/w graczy. Ocena:5/10 Pomoc Chyba najmocniejsza formacja dumy Katalonii. Xavi i Iniesta potrafią świetnie rozgrywać miedzy soba pilke oraz świetnie potrafią obsługiwać piłkami swoich napastników. Ocena:8 Atak Trójka tych graczy sieje popłoch w La Liga jak i Lidze Mistrzów. Będzie bardzo trudno ich upilnować. Ocena:9 Razem:27/40 Manchester United Bramkarz Świetny bramkarz. Rzadko popełnia błędy i jest pewnym oparciem dla swoich obronców. Ocena:8/10 Obrona Vidic,Ferdinand,Evra to najlepsi zawodnicy na swiecie na swoich pozycjach. Na prawej stronie zagra John O'Shea który gra na bardzo wysokim poziomie w obecnym sezonie.Barca bedzie miala arcytrudne zadanie żeby minąć taką barykadę. Ocena:9/10 Pomoc Nie wiadomo co wymyśli wielki SAF ale jeżeli zagra podobną formacją jak w ostatnim meczu ligi mistrzów (Fletcher<>Scholes) to pomoc Barcy bedzie pod stałym pressingiem z czego beda zmuszac do bledów graczy Dumy Katalonii. Ocena:7/10 Atak Prawdopodobnie będzie to trio Rooney Ronaldo i Tevez. Wszyscy z nich są piekielnie szybcy i waleczni oraz świetnie się rozumieją.(Cristiano potrafi ładnie uderzać z dystansu i z rzutów wolnych) Ocena:9/10 Razem:33/40 Podsumowanie Za Manchesterem przemawia to że w kadrze Barcy bedzie sporo osłabień(Obrona) które prawdopodobnie bezlitośnie wykorzysta formacja ofensywna Manchesteru United oraz to, że Katalończycy słabo radzą sobie z drużynami angielskimi o czym świadczy ostatni dwumecz z londyńską Chelsea(gracze Chelsea nie dawali rozwijać skrzydeł genialnej Barcie). Mój typ: 2:0
__________________ ![]() W podziękowaniu Kliknij PIWO ![]() | |
| |
| | #3 |
|
Kibicuję zarówno Barcelonie jak i Manchesterowi więc będzie to dla mnie cięzki wybór Wydaje mi sie ze to 'Diabły' zwyciężą i obronią tytuł. Wg mnie mają lepszych graczy na prawie wszystkich pozycji, chociaż Barcelona gra nieziemski futbol w tym sezonie i na pewno będą mieli ciężko ich pokonać.Typ: Manchester United | |
| |
| | #4 |
|
To bedzie bardzo ciezko mecz dla Man U, ale wierze ze po raz kolejny da znac o sobie geniusz CR7 i jako pierwsi w historii zdobedziemy LM 2 razy pod rzad | |
| |
| | #5 |
| Barcelona vs. Manchester Bramka: 8 vs. 9 Obrona: 7 vs. 9 Pomoc: 9 vs. 8 Atak: 10 vs. 8 Razem: 34 vs. 34 Mój typ: 1-1 (0-1), 2-1 po dogrywce i Barça świętuje potrójną koronę w sezonie 2008/09
__________________ Ostatnio edytowane przez ElKoyote ; 05-16-2009 o 09:47 | |
| |
| | #6 |
|
Wygra raczej Manchester United, bo Barcelona będzie grała bez skrzydeł w obronie.
__________________ ![]() Legia, Real Madrid, AC Milan, Arsenal FOREVER ![]() ![]() Chcesz kupić tanio dobre perfumy (Boss, Armani, Gucci itp.) to pisz PW lub gg:3995036 ![]() | |
| |
| | #7 |
|
To będzie nie zapomniane widowisko. Zagrają dwa największe kluby świata. W obydwu teamach mamy samych specjalistów, ale tylko w jednym jest Messi... I mam nadzieje, że ten przyszły "Najlepszy Piłkarz Świata" poprowadzi Barcelonę po trzecią Koronę tego sezonu. Mój typ. FC BARCELONA 2:1 MANCHESTER UTD.
__________________ ![]() ![]() Wiele Serc... Jedno Bicie... FC BARCELONA Ponad Życie!!! | |
| |
| | #8 |
|
Barca--ManU Bramka -7-8 Obrona - 8-8 Pomoc - 8-9 Atak - 10 - 8 33-33 typ 3-2 dla Barcy | |
| |
| | #9 |
| Manchester United Bramkarz - 8/10 Obrona - 8/10 Pomoc - 8/10 Atak - 8/10 FC Barcelona Bramkarz - 6/10 Obrona - 6/10 Pomoc - 9/10 Atak - 9/10 Manchester United vs FC Barcelona - 2:1
__________________ ![]() ![]() ![]() Duża ilość moich nagrań sportowych w jednym miejscu, polecam! BitShare FreakShare Turbobit Proszę o nie robienie reuploadów moich nagrań! Można kopiować moje linki na inne fora/strony. | |
| |
| | #10 |
| Gdzie był ten najlepszy piłkarz w dwumeczu z Chelsea? Bo jakoś trudno było zauważyć go na boisku...
__________________ ![]() ![]() ![]() | |
| |
![]() |
| Tagi |
| kto , ligę , mistrzów , rzymie , wygra |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |