| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
| W pierwszym meczu półfinału Ligi Mistrzów Real Madryt przegrał na Santiago Bernabeu 0:2 (0:0) z FC Barcelona. W czasie spotkania często dochodziło do spięć pomiędzy piłkarzami, a sędzia pokazał trzy czerwone kartki - w tym jedną dla trenera Królewskich Jose Mourinho. Barca zagrała bardzo dobry mecz, a dokładniej mówiąc drugą połowę. Real zagrał chamsko, dużo faulował i został za to skarcony przez: - czerwoną kartkę Pepe - żółtą Ramosa - i oczywiście dwiema bramkami. Do tego Marcelo powinien dostać żółtą za stanięcie na nodze Pedro (to nie mogło być przypadkowe, chyba że Marcelo robi kroki o długości 30 cm ...). Na Camp Nou będzie tylko formalność, przynajmniej Barca zagra sobie na "normalnie" ściętej trawie Ostatnio edytowane przez Hiro ; 04-27-2011 o 22:19 | |
| | |
| | #2 |
|
według mnie aż tak dobrze Barca nie zagrała. Bardzo odczuwalny był brak Iniesty, gra nie kleiła się za bardzo. Real grał dobrze taktycznie w 1 połowie. Jeszcze jakiś czas po czerwonej kartce można było odczuwać wrażenie, że mecz może zakończyć się każdym wynikiem. Jednak niespodziewanie, niedoceniany Affelay przeprowadził błyskotliwą akcję i Leo Messi mógł cieszyć się z bramki. Od tego momentu grała już tylko Barca. Messi błysnął indywidualną akcją w stylu Maradony i było 2:0. Cristiano, jak zawsze w wielkich meczach, zawiódł. co do sędziego, dla Pepe powinna być żółta, Messi też trochę za bardzo rozrabiał (zagranie ręką, faul bez piłki) i powinna być za to kartka. tyle | |
| | |
| | #3 |
| No CR7 trochę zawiódł. A co do tego co mówi Hiro to prawda. Real zagrał brutalnie zresztą jak w każdym meczu pomiędzy tymi dwiema drużynami
__________________ ![]() ![]() ![]() Za dobrą pracę zawsze stawiam piwo Proszę użytkowników o nie pisanie na PM z prośbą nagrania Nie nagrywam bo nie mam takiej możliwości | |
| | |
| | #4 |
|
Pseudofutbol, tyle w temacie. Nie dało się tego oglądać... Alves z Busquetsem nabija se statystyki klepiąc do siebie nawzajem. Barcelońskie kikuty co chwile płączą, na dodatek chcą wejsc z piłką do bramki.. a Real? no cóż kilka strzałów i niesłuszna czerwień dla Pepe, poza tym i tak dno. Porównując mecz Schalke-MU do Real - Barca, to ten drugi się chowa poniżej kostek. LM schodzi na psy.
__________________ ![]() | |
| | |
| | #5 |
|
No i tak jak powiedział Mou. Co roku sędziowie pomagają Barcelonie. "Czy to za logo Unicefu na koszulkach?" Nie mam pytań. Oby w finale im nie pomagali, ale wątpię, że tak będzie-.-
__________________ ![]() W podziękowaniu Kliknij PIWO ![]() | |
| | |
| | #6 | ||
|
Jak można mówić, że Real zagrał chamsko to ja nie rozumiem. Tylko dlatego, że nie podaje sobie piłki od jednej linii bocznej do drugiej przez cały mecz zupełnie bez powodu? Czy dlatego, że nie potrafią tak ładnie się aktorzyć jak Alves, Busquets z całą swoją bandą? PS. Teraz jeszcze czytam, że Real zagrał "brutalnie" hehehe futbol to męska gra a nie teatr Alves boli boli noga: Cytat:
oj jak boli mnie makijaż: Cytat:
UEFA robi wszystko żeby tylko Barcelonka w finale zagrała, again... Ostatnio edytowane przez ZuKo ; 04-28-2011 o 22:22 | |||
| | |
| | #7 |
|
tak. sędziowie co roku pomagają Barcelonie. Najbardziej jej pomogli w zeszłym roku w 1/2 z interem, kiedy to nie uznano prawidłowo zdobytej bramki Krkicia.
| |
| | |
| | #8 | |||
| Cytat:
Cytat:
2009 Cytat:
Ostatnio edytowane przez ZuKo ; 04-28-2011 o 22:36 | ||||
| | |
| ZuKo upija się dzisiaj na koszt: | ElKoyote (04-28-2011)
|
| | #9 | |
| Cytat:
![]() Moim zdaniem kontakt piłki z ręką nie podlega dyskusji... Ale żeby wrócić do tematu meczu Real vs Barcelona, no cóż....kamery są bezlitosne, czerwona dla Pepe niesłuszna, z resztą było widać jak szybko Alves wrócił na boisko nawet nie kulejąc.... Owszem, za sam zamiar powinna być kartka, ale żółta. Broń Boże nie uważam, że Real grał fantastyczny mecz, oba kluby lekko mówiąc nie zachwyciły...
__________________ ![]() ![]() ![]() Duża ilość moich nagrań sportowych w jednym miejscu, polecam! BitShare FreakShare Turbobit Proszę o nie robienie reuploadów moich nagrań! Można kopiować moje linki na inne fora/strony. Ostatnio edytowane przez ElKoyote ; 04-28-2011 o 22:46 | ||
| | |
| | #10 |
|
według mnie też kontakt piłki z ręką nie podlega dyskusji, tylko że kontakt nie zawsze jest równy zagraniu ręką. Ja bym to nazwał 'nastrzeleniem' ręki. Piłka była zbyt szybka i kopnięta z bliskiej odległości i zawodnik nie mógł wykonać ŻADNEGO ruchu, którym uniknąłby tego kontaktu. te zdjęcie nie przedstawia całego zdarzenia.
| |
| | |
![]() |
| Tagi |
| barcelona , dyskusja , madryt , real |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |