| |||||||
| Zobacz wyniki ankiety: Czy stadion narodowy powinien byc nazwany im. Lecha Kaczyńskiego? | |||
| Tak | | 3 | 20.00% |
| Nie | | 11 | 73.33% |
| Nie wiem | | 1 | 6.67% |
| Głosujących: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
|
Pojawił się pomysł, by budowany w Warszawie Stadion Narodowy nazwać imieniem Lecha Kaczyńskiego. Tragicznie zmarły prezydent Polski był kibicem sportu. Jeszcze dwa tygodnie temu przyjął na śniadaniu w Pałacu Prezydenckim polskich olimpijczyków z Vancouver. Na pomysł uhonorowania w ten sposób prezydenta Kaczyńskiego wpadł publicysta Łukasz Warzecha. Powstała już na Facebooku grupa promująca tę inicjatywę. "Lech Kaczyński zapisał się w historii Polski jako polityk wybitny i nietuzinkowy, patriota wierny swoim zasadom i przekonaniom. W najwyższy sposób zasługuje na odpowiednie uczczenie jego pamięci. Nadanie jego imienia powstającemu stadionowi byłoby naszym zdaniem najwłaściwszym oddaniem mu hołdu przez Warszawę i Polskę" - możemy przeczytać w komunikacie. Prezydent Kaczyński dał się poznać jako wielki fan sportu. Dopingował polskich szczypiornistów i piłkarzy na mistrzowskich zawodach, gościł u siebie najwybitniejszych sportowców. W 2008 roku selekcjonera Leo Beenhakkera uhonorował orderem Polonia Restituta. Kiedy Roger Guerreiro przyjmował polskie obywatelstwo, Lech Kaczyński stosowne dokumenty wręczył piłkarzowi osobiście. Hiszpańskie media poinformowały, że prezydent Polski zapowiadał się na sobotnich Gran Derbi. W ostatniej chwili odwołał wizytę, by polecieć do Smoleńska na obchody rocznicy Zbrodni Katyńskiej. źródło: eurosport.pl Co wy o tym sądzicie? | |
| | |
| | #2 |
|
Uważam, że jest to zły pomysł. Nie możemy od razu z ofiar tragedii robić bohaterów narodowych (choć niektórzy z nich na pewno na to zasługują, np. Ryszard Kaczorowski). Nadanie jakieś instytucji czyjegoś imienia powinno być mocno poparte jego całym życiem, a nie tylko jakimś wyrywkiem. Zobaczycie, że dopiero za pewien czas pojawią się pierwsze obiektywne oceny prezydentury i Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Do tego czasu będzie to mitologizowanie rzeczywistości. Pozdrawiam serdecznie | |
| | |
| | #3 |
|
No bez przesady ludzie, wiadomo to był człowiek i zginął w tragedii tego sie nie życzy nikomu ale nie możemy teraz z niego robić Boga jakby zrobił nie wiadomo co, ilu ludzi zawsze na niego gadało a nagle każdy po kolei z tego co czytam płakał za nim. Na świecie dziennie ginie tyle ludzi, umierają dzieci z głodu właśnie przez takie a nie inne decyzje rządzących "walić to jakoś se dadzą rade ważne że ja mam żarcie i luksusy itp." Nie będe dalej pisał bo to nie ma sensu ale nie róbmy z ludzi bogów jakby nie wiadomo co dobrego dla nas zrobili.
__________________ | |
| | |
| | #4 |
|
Zdecydowanie za wcześnie na takie typowania. Niech opadną emocje i dopiero później niech każdy 2 razy się zastanowi co napisze. Ja jestem mimo wszystko przeciw.
__________________ ![]() Legia, Real Madrid, AC Milan, Arsenal FOREVER ![]() ![]() Chcesz kupić tanio dobre perfumy (Boss, Armani, Gucci itp.) to pisz PW lub gg:3995036 ![]() | |
| | |
| | #5 |
| Jest mi to obojętne, nie byłem za Kaczyńskim ani jego poglądami. Ludzie żyją chwilą i dlatego teraz takie a nie inne emocje, zginął tragicznie, był prezydentem Polski i Warszawy, ale to nie powód by nazywać od razu jego imieniem największy obiekt sportowy w Polsce. Słyszałem też, że przewija się nazwa im. Jana Pawła II. To też już przesada, papież ma swoje ulice, place, szkoły, na pewno nie potrzebuje stadionu w Warszawie, z którą nie był zżyty i na którym, czego wykluczyć nie można, może dochodzić do zadym chuliganów... Myślę, że nie chciałby być z tym kojarzony Ktoś tam wcześniej wspomniał o Kaczorowskim...dla mnie nie był on żądnym bohaterem, uciekając z kraju dlatego, że ówczesna władza nie uznawała go... Nie jestem w stanie podać kandydata na patrona, ale myślę że jest wielu lepszych niż Lech Kaczyński. Podejrzewam jednak, że zdecydują się na jego imię, dlatego że Polacy to dziwny naród, za życia wyśmiewają i lekceważą, a po śmierci "wynoszą na ołtarze" ...
__________________ ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez thomashaq ; 04-12-2010 o 16:40 | |
| | |
| | #6 |
|
Ja jestem zdecydowanie na nie.
| |
| | |
| | #7 |
|
Bzdura...Zdecydowanie przeciw!!!Lech Kaczyński nie znał się na sporcie,nie był miłośnikiem sportu.Brak jakichkolwiek podstaw by stadion narodowy nosił Jego imię...
| |
| | |
| | #8 |
| MOIM osobistym zdaniem Stadion Narodowy to Stadion Narodowy, w nie powinna łączyc się z polityką ani żadnymi innymi osobami z innej nie zwiazanym z piłką nożna. | |
| | |
![]() |
| Tagi |
| kaczyńskiego , lecha , narodowy , stadion |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |