| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
|
Prezydent Pozniania Ryszard Grobelny mianował czwartego ambasadora UEFA EURO 2012. Została nim aktorka Katarzyna Bujakiewicz. Za trzy miesiące zakończą się prace konstrukcyjne na stadionie w Poznaniu. W niedzielę poznaniacy mieli okazję zwiedzić miejsce, na którym odbędą się mecze na UEFA EURO 2012. Wydarzeniem dnia była nominacja czwartego ambasadora miasta na EURO. Została nim aktorka Katarzyna Bujakiewicz, która urodziła się w Poznianiu. Tytuł nadał jej prezydent miasta, Ryszard Grobelny. - Jestem z tego bardzo dumna – powiedziała Bujakiewicz. – Wychowałam się w pobliżu stadionu, pamiętam, kiedy po raz pierwszy zabłysnęły na nim jupitery. Gdy przygotowywałam się do egzaminów do szkoły aktorskiej, w przerwach biegałam wokół stadionu. Poza tym piłka nożna jest mi bliska, mam wielu kolegów wśród zawodników, a z Piotrem Reissem chodziłam... do przedszkola. Trzech innych ambasadorów to: kapitan Lecha Poznań, Bartosz Bosacki, ksiądz Jan Góra i raper Mezo. Władze miasta planują mieć jedenastu ambasadorów, na kształt drużyny piłkarskiej. Zadaniem ambasadorów będzie promowanie UEFA EURO 2012 i udział w wydarzeniach związanych z turniejem.
__________________ "Mistrz powrócił, ma się zdrów!" LP | |
| | |
| | #2 |
|
Kolejnym będzie Ojciec Mateusz, z którym aktorka Bujakiewicz gra w jednym serialu Na dobre i na złe
__________________ ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #3 |
|
W sumie to nawet dobry wybór z Bosackim i Bujakiewicz. Uznaję wybór o. Góry, ale nie rozumiem dlaczego ambasadorem jest Mezo. który się różnie ludziom kojarzy.
__________________ "Mistrz powrócił, ma się zdrów!" LP | |
| | |
![]() |
| Tagi |
| ambasador , bosacki , bujakiewicz , eueo 2012 |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |