| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
| | #1 |
| Już dziś pierwsze mecze barażowe. Jakie są Wasze przewidywania? Pary: Bośnia i Hercegowina vs Portugalia Turcja vs Chorwacja Czechy vs Czarnogóra Irlandia vs Estonia | |
| | |
| | #2 |
| Na początek powiem, że strasznie zdziwiło mnie to rozstawienie drużyn przed losowaniem. Jakim cudem Irlandia, która nie grała ostatnio na żadnej wielkiej imprezie była rozstawiona, a Turcja, która grała w półfinale poprzednich mistrzostw Starego Kontynentu nie była. Kompletnie nie rozumiem tych współczynników według których zespoły były rozstawiane... Przez to mamy taki kwiatek jak mecz Irlandia vs Estonia czyli prawdopodobnie dwie najsłabsze drużyny z tego grona. Ale przejdźmy do rzeczy: Bośnia i Hercegowina vs Portugalia Portugalia dosyć niespodziewanie zajęła drugie miejsce w swojej grupie, wyróżniając się między innymi dużą liczbą straconych goli. W tym meczu nie zagrają między innymi Carvalho, który został wyrzucony z reprezentacji oraz Bosingwa, który nie przyjął powołania. To tylko pokazuje, że gra w obronie może być największym problemem w meczu z Bośnią. Bośnia natomiast była bardzo bliska wyprzedzenia w tabeli Francji, tracąc gola w końcówce bezpośredniego meczu między tymi drużynami. W ostatnich kilku meczach Bośnia straciła bardzo mało goli i potwierdza to opinię, że silna defensywa to mocny punkt tej drużyny. Bałkański charakter oraz przewaga własnego boiska wraz z powyższymi argumentami daje podstawy do postawienia gospodarzy w roli faworyta pierwszego meczu. Mój typ: Bośnia i Hercegowina. Turcja vs Chorwacja Chyba najciekawsza i najbardziej wyrównana para tych baraży. Ja jednak przynajmniej w pierwszym meczu spodziewam się wygranej Turcji. Chorwaci przegrali pojedynek o pierwsze miejsce z bezbarwnie grającą Grecją. Turcy natomiast musieli uznać wyższość znakomitej reprezentacji Niemiec. Sami natomiast wyprzedzili młodą, utalentowaną drużynę Belgii. Dodatkowy atut w postaci trenera Hiddink'a, który w ubiegłej dekadzie regularnie odnosił sukcesy zarówno z reprezentacjami jak i sukcesami też powinien mieć swój wpływ na wynik tego dwumeczu. Pierwszy mecz Turcy zagrają u siebie więc Tureccy fani zapewne stworzą piekiełko przeciwnikom. Mój typ: Turcja. Czechy vs Czarnogóra Ta para wydaje się mniej atrakcyjna, niemniej jednak bardzo wyrównana. Nasi południowi sąsiedzi to już nie jest ta reprezentacja co przed kilku laty, ale nadal na pewno stać ją na regularną grę w najważniejszych piłkarskich turniejach. Czarnogóra to najnowsza federacja wśród europejskich drużyn i na pewno wielka niespodzianka eliminacji. Potrafili wyprzedzić niezwykle utalentowaną reprezentację Szwajcarii, co dla mnie było wielkim zaskoczeniem, oraz reprezentację Walii prowadzoną przez Gareth'a Bale'a. Wydaję się, że w tym dwumeczu może zadecydować nawet tylko 1 bramka. Dlatego też w pierwszym spotkaniu typuję podział punktów. Mój typ: Remis. Irlandia vs Estonia Ta para to dla mnie jakieś nieporozumienie, w ogóle nie powinno dojść do takiego pojedynku. Ciężko też powiedzieć jak będzie wyglądał przebieg tego dwumeczu. Ja jednak będę kibicował Irlandii. Przemawia za nimi na pewno doświadczenie w tego typu turniejach oraz zawodnicy występujący regularnie w najlepszych ligach Wielkiej Brytanii. Drużyna o której sile stanowią między innymi byli zawodnicy Reading czyli Doyle, Long czy Hunt, wspierana przez swoich fanów powinna uporać się z sensacyjnym uczestnikiem tych baraży. Uważam, że Estończycy nie wytrzymają ciśnienia i to Irlandczycy awansują na Euro rozgrywane w Polsce i na Ukrainie. Mój typ: Irlandia | |
| | |
| | #3 |
|
Nie chce mi się za dużo pisać, więc podam tylko moje typy: Bośnia i Hercegowina vs Portugalia - remis Turcja vs Chorwacja - 1 Czechy vs Czarnogóra - 1 Irlandia vs Estonia - 1 | |
| | |
| | #4 |
|
Przed rewanżami mam nadzieję, że to Bośniacy przyjadą do nas na EURO. W pozostałych parach raczej znamy ekipy, które wygrają dwumecz. Chociaż Czarnogórcy grają u siebie i na pewno będą groźni. Chorwaci i Irlandczycy już mogą szukać dobrej siedziby na EURO.
__________________ CHROBRY GŁOGÓW W SERCU BLAUGRANA NA PIERSI !! | |
| | |
![]() |
| Tagi |
| baraże |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |